Vasárnap markáns hidegfront érkezik

2017.11.23. 09:32 Módosítva: 2017.11.23. 10:28

Vasárnapig marad a nyugodt, de többfelé szürke, nyirkos idő, vasárnap hajnalban viszont egy hidegfront hoz újabb lehűlést, csapadékot - írja az Időkép.hu

Csütörtök hajnalban néhol északkeleten és az Alpokalján lehet gyenge fagy. Reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely délután a szélcsendesebb északi, északkeleti tájakon maradhat meg tartósabban. Napközben az ország legnagyobb részén szürke, borongós időre kell számítani. A vastag felhőrétegből főként északon fordulhat elő gyenge szitálás, ködszitálás. Hosszabb napos időszakokra, kellemesebb időre a szelesebb nyugati, délnyugati tájakon élők készülhetnek, itt 13-16 fokos csúcshőmérséklet lesz. Keleten, északkeleten viszont 3-8 fok között lesz.

Pénteken az ország nagy részén párás, ködfelhős időre számíthatunk, de főleg a Dunántúlon előbukkanhat a nap. Gyenge lesz a szél. A ködös tájakon 7, a derűsebb részeken 12 fok körül alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.

Szombaton ködös, borús időre ébredünk, majd - a viharossá fokozódó délnyugati szél hatására - csökken a ködfelhőzet. Északnyugat felől aztán esőfelhők éri el hazánk térségét. Késő estétől északnyugatira fordul a viharos légmozgás. 10-15 fok várható délután.

Vasárnap estig erősen felhős időre van kilátás. Eleinte többfelé, majd inkább már csak délen és keleten valószínű eső. A hegyekben futó hózápor is előfordul. 4 és 9 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Hétfő-kedden változóan felhős idő valószínű, legalább pár órás napsütéssel. Zápor, hózápor inkább csak keleten lehet. Reggelente -2, délutánonként +5 fok körüli értékeket mérhetünk.