2024. július 2. 18:00 ÉLŐ
Románia 0
Hollandia 1
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Polt Péter látja, új szemléletmódra van szükség a szervezeténél

2017.11.27. 13:54 Módosítva: 2017.11.27. 13:56

Amikor nem az ügyészségen van, Polt Péter legfőbb ügyész tisztán látja, hogy milyen terheket róna a korrupció és a pénzmosás az ügyészségre. Legalábbis ez derül ki Polt Péter a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán rendezett konferencián előadott mondataiból.

Szerinte a költségvetési csalás szorosan összefügg olyan bűncselekményekkel, mint a korrupció és a pénzmosás, ami teljesen új szemléletmódot kíván az ügyészségtől, írja az MTI.

Az ügyészség helyzete azután került viták kereszttűzébe, hogy a bíróság nem tartotta törvényellenesnek, hogy ha az ügyészséget lefideszesezik. Ezután az Indexen vitasorozat indult.

Az akkori ügyben született cikkünket még mindig kibeszélhetik az Index Facebook-oldalán!

Polt Péter a hatékony adórendszer mint a jó kormányzás alapfeltétele címmel megtartott tanácskozáson vett részt. Hangsúlyozta, ha egyik-másik bűncselekmény felbukkan a hatóságok előtt, akkor "nagyon gondosan kell vizsgálni", hogy van-e kapcsolódásuk a többihez.

Darák Péter, a Kúria elnöke a konferencián az adójog értelmezésének mikéntjéről értekezett, a többi között kiemelve, hogy "kiegyensúlyozott gazdasági fejlődés és megfontolt jogalkotás nélkül elfogadható adójogi jogértelmezés soha nem keletkezhet".