Két évre csökkentették a diákjaival szexelő médiaiskolai tanár büntetését

2017.11.28. 15:19

A Fővárosi Törvényszék kiskorú veszélyeztetése miatt két év börtönre ítélte Sz. Mihály Zoltánt, aki 2010-2012 között két diákjával is szexuális kapcsolatot létesített. A jogerős ítélet egy évvel enyhítette az első fokon kiszabott három év börtönbüntetést, azonban helyben hagyta a tanár eltiltását foglalkozásától öt évre.

Sz. Mihály Zoltán ellen 2015 elején emeltek vádat, miután kiderült, hogy kihasználta diákjait. A férfi 2007-2012 között igazgatóként irányított egy közhasznú egyesület által üzemeltetett budapesti médiaiskolát, ahol előadói, tanári és foglalkozásvezetői feladatokat is ellátott. A férfi ezidő alatt két kislányt is elcsábított, de korábbi riportok szerint

nagyon ügyelt arra, hogy a 14. életévüket betöltött lányokkal létesítsen szexuális kapcsolatot.

A tanár úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal, és a család feljelentést tett. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi évtizedek óta molesztálhatott hetedikes-nyolcadikos lányokat. Egy korábbi diákja a Hír Tv-nek azt mondta: a szüzességét három nappal azután vette el, hogy elmúlt 14 éves, de már azelőtt is volt szexuális kapcsolatuk.

A bíróság ítéletében hangsúlyozta, hogy a szakértői vélemények egyértelműen megállapították, hogy a két sértett erkölcsi és pszichoszexuális fejlődése sérült a vádlottal a tanár-diák viszonyon túl kialakult intim kapcsolatuk miatt. A bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a kiskorú veszélyeztetése bűntettének valamennyi törvényi tényállási eleme megvalósult. Ugyanakkor figyelembe vették azt is, hogy a tanár a kapcsolat során a sértetteket nem fenyegette és nem volt velük erőszakos sem.

A büntetés kiszabásakor a törvényszék a vádlott életkorát, büntetlen előéletét, valamint az elkövetés óta eltelt hat és fél évet figyelembe véve látott lehetőséget az elsőfokú bíróság döntésének enyhítésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport