Életfogytig tartó fegyházat kapott, mert meglopta, majd brutálisan megölte gondozottját

2017.11.29. 13:12

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a debreceni Ítélőtábla azt a nőt, aki 2014 júniusában brutálisan meggyilkolta korábbi gondozottját. A nő korábban házi segítségnyújtással foglalkozott, főként időskorúaknak segített Bocskaikertben. Eközben anyagi nehézségei lettek, tartozásai felhalmozódtak, ezért úgy döntött, hogy a gondozottaktól szerez pénzt, illetve értéktárgyakat, írja a vádirat alapján az MTI.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott házi segítségnyújtással foglalkozott, főként időskorúaknak segített Bocskaikertben. Közben anyagi nehézségei lettek, tartozásai felhalmozódtak. Elhatározta, hogy a gondozottaktól szerez pénzt, illetve értéktárgyakat. 2014 júniusában határidős fizetési kötelezettségei voltak, ezért elhatározta, hogy felkeresi azt a gondozottját, akitől korábban már lopott arany ékszereket, és akár életének kioltása árán is pénzt szerez tőle.

Az idős asszony beengedte a háza udvarára a vádlottat, aki rátámadt. Többször megszúrta az idős asszonyt, majd a nyakát is átvágta, ezután a sértett ékszereit levette, és magával vitte a nő táskájával és a benne lévő pénztárcával együtt. A vád szerint 295 ezer forint értékben szerzett így javakat. 

    

A meggyilkolt nő holttestét másnap a fia fedezte fel. A bírósági szakértő szerint amúgy az idős asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a gyors és szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ennek ellenére emberölés bűntette és lopás vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Az elítélt asszony legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport