Orbán: Ez volt a legsikeresebb konzultáció

2017.12.01. 07:38

„Ez volt a legsikeresebb nemzeti konzultáció, az embereknek világos álláspontjuk van a bevándorlás kérdéséről” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel. Éjfélkor lejár a meghosszabbított határidő, eddig 2,2 millióan küldték vissza a kitöltött kérdéssort.

Most is tízmilliók kopogtatnak Európa ajtaján, később százmilliók lesznek, létérdeke Magyarországnak, hogy ennek ellenálljon, mondta a kormányfő. „Egy bugyuta vita zajlik arról, hogy van-e Soros-terv, hiszen maga Soros is tervként mutatta be az elképzeléseit” – tette hozzá.

Ha nem befolyásolni akarja Brüsszelt, akkor minek ment oda? 

– kérdezte.

Soros Györgyről azt mondta, hogy nemcsak egy nagy hálózattal van dolgunk, hanem egy tehetséges emberrel is. „Csak arra kell figyelnünk, hogy mi történik, nem arra, amit mond”.

Szerinte el akarják mozdítani, meg akarják gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a betelepítési terveknek. „A Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba” – közölte.

A kínai küldöttség látogatásáról

A budapestiek türelme nélkül aligha tudtuk volna megrendezni az elmúlt évek egyik legfontosabb diplomáciai eseményét, mondta Orbán. Nem egyszerűen egy diplomáciai eseményről van szó, hanem a magyar gazdaság jövőjéről. Akár tetszik, akár nem, Ázsiára kell figyelnünk, tette hozzá.

A Budapest–Belgrád vasútvonal felújításának megtérüléséről azt mondta, hogy a pireuszi kikötő a kínaiaké, van egy verseny, hogy a vasútvonal merre menjen, ezen fognak menni az áruk. „Önmagában az a tény, hogy rajtunk keresztül megy, ezzel a jelentőségünk, befolyásolási képességünk, súlyunk megváltozik” – mondta.