Meghalt a volt MSZP-s képviselő, a XVII. kerület egykori polgármestere

2017.12.03. 13:23 Módosítva: 2017.12.03. 13:27

63. évesen meghalt Devánszkiné dr. Molnár Katalin, írja az MSZP az Országos Sajtószolgálaton keresztül. Devánszkiné országgyűlési képviselő volt, és a XVII. kerületet is ő vezette egy időben, továbbá a Fővárosi Közgyűlés tagja is volt.

A közlemény szerint Devánszkiné dr. Molnár Katalin 1979-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi karán. Első munkahelyén munkajoggal foglalkozott. 1987-től végigjárta a közigazgatás különböző lépcsőfokait, így áttekintést kapott és kellő szakmai tapasztalatot szerzett az államigazgatás egyes területein: volt ügyfélszolgálati irodavezető, majd Pécel Nagyközség VB-titkára, 1991-95 között az V. kerületi ingatlankezeléssel foglalkozó önkormányzati cég jogásza, majd a XVII. kerületi hasonló gazdasági társaság ügyvezetője. 1985-90 között tanácstagként képviselte a Kaszáló utcai lakótelepen élőket. 1994-től önkormányzati képviselő, a szocialista képviselőcsoport vezetője, az Ügyrendi és Etikai Bizottság elnöke a XVII. kerületben.

  • 1998-ban választották meg a XVII. kerület, Rákosmente  polgármesterének.
  • 2002-2006 között országgyűlési képviselő, az Alkotmány- és Igazságügyi Bizottság tagja.
  • 2006-tól a Fővárosi Önkormányzat képviselője.

Devánszkiné dr. Molnár Katalin elkötelezett baloldali politikus, lelkiismeretes kolléga és igaz barát volt. Családja gyászában osztozunk, emlékét megőrizzük. 

Megrendüléssel és fájó szívvel búcsúzunk politikustársunktól és barátunktól, írja a Magyar Szocialista Párt, amely Devánszkiné dr. Molnár Katalint saját halottjának tekinti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport