Jön a melegfront, 12 fok is lehet

2017.12.05. 09:16

Ónos eső miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy, Vas és Zala megyére. Mint írják, ónos eső a reggeli, délelőtti órákban eshet, napközben inkább eső, havas eső valószínű, a Bakonyban friss hó is hullhat. Az esti, éjszakai órákban északkeleten fordulhat elő ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-6 fok között alakul.

Szerdától melegszik az idő, míg hajnalban mínusz 4 - plusz 2 fok lesz, napközben akár 9 fokot is mérhetünk. Elsősorban keleten kell számítani némi gyenge esőre, havas esőre, havazásra, egyébként felhős, borult időnk lesz.

Csütörtökön hajnalban mínusz 10 - mínusz 1 fokig süllyedhet a hőmérséklet, Dunántúlon és az Északi-középhegységben foltokban tartós ködre is készülni kell. Napközben aztán kisüt a nap és csapadék sem várható (3-9 fok).

Péntek hajnalban mínusz 2 - plusz 5, napközben 5-12 fok is lehet. Reggel az Északi-középhegység térségében lehet köd, de aztán az is feloszlik, és a legtöbb helyen napos időre számíthatunk. A déli óráktól azonban újra beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső.