Vizsgálat indult a postás ellen, aki két zsáknyi levelet rejtett el

2017.12.05. 10:39

A Magyar Posta az Index kérdésére megerősítette a Blikknek azt az információját, miszerint múlt pénteken egy békásmegyeri lakótelepi ház tárolójában két hatalmas zsáknyi kézbesítetlen levelet találtak a lakók.

A lapnak nyilatkozó lakók szerint egy fiatal kézbesíthető hagyhatta ott a zsákokat, aki rendszeresen jár a házba az egyik idős ember kutyáját sétáltatni. A lakók szerint a combközépig érő, tömött zsákokban lévő levelek között magánlevelek, számlák, bankszámlakivonatok voltak. A címzettek szintén harmadik kerületiek voltak, csak a lakótelep másik felén laknak. Az egyik lakó bement a postahivatalba jelenti az esetet, majd később megérkezett a postától két nő, akik egyedül nem is tudták felvinni a zsákokat, darabjuk legalább 40 kiló volt.

A lapnak akkor nem nyilatkozott a Magyar Posta, ezért megkérdeztük tőlük, hogy igaz-e a hír, hány levélről van szó, indul-e eljárás a postás ellen, és mit tehetnek a károsultak. A válaszban a cég sajtósa azt írta, hogy sajnálattal értesültek az esetről, és azonnal vizsgálatot indítottak. A levelekért a kollégáik már elmentek, és nem volt köztük ajánlott vagy tértivevényes levél. Arra a kérdésünkre viszont nem válaszoltak, hogy összesen hány darab kézbesítetlen levél volt a két zsákban.

Azt azonban fontosnak tartották megjegyezni, hogy az érintett kézbesítőjárásból az elmúlt hetekben, hónapokban nem érkezett ügyfélpanasz. De ha annak ellenére, hogy ajánlott, tértivevényes levél nem volt a kézbesítetlen levelek között, mégis valakinek kára származott, kártérítési igényt nyújthat be. A felmerült követelések fél év múlva évülnek el.