Az LMP kirúgná Polt Pétert

2017.12.05. 07:36

Az LMP társelnöke azt tapasztalja, az "embereknek kezd elegük lenni", és bár egy darabig lehet szédíteni a magyarokat,

történelmünk is azt mutatja, hogy eljön az a pont, amikor „köszönjük, ebből többet nem kérünk”.

Szél Bernadett a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjúban elismerte, a Fidesz által megteremtett családi adókedvezmény rendszere jó, de azért hozzáteszi, "nem ilyen módon kellene megvalósítani".

A politikus szerint a Fideszhez köthető korrupciós ügyekben - melyek közül többet a volt fideszes, jelenleg LMP-s politikus Hadházy Ákos robbantott ki - már a jelenlegi ügyészi szervezettel is el lehetne indítani egy sor nyomozást, de a korrupcióellenes harc kulcsa a kétharmados többséggel pozíciójába bebetonozott legfőbb ügyész. Épp ezért

Polt Pétert el kellene mozdítani, ebben nincs vita.

Az LMP egyébként tervezi, hogy a korrupcióellenes harc élére egy tárca nélküli minisztert nevez ki, méghozzá Hadházy személyében.

Szél Bernadett Polt tervezett menesztése miatt is örülne annak, ha minden ellenzéki párt növelni tudná 2018-ban a támogatottságát. Úgy látja, sok döntéshez kellhet majd ellenzéki egyetértés, és úgy véli, ez meg is van. A Vona Gábor által felvetett koalíció lehetőségét azonban nem látja reálisnak:

A mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépnénk koalícióra.

Szél Berndett azt is elárulta, hogy napokon belül aláírja a tanácsadói szerződést a 2000-es évek elején még a szocialistáknak dolgozó Ron Werberrel. Az tanácsadó feladata lesz, hogy "a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben" segítse az LMP hatékony köztéri megjelenéseit.

Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.