Aranyfelvásárló csalót vettek őrizetbe Erzsébetvárosban

2017.12.07. 21:23

Csalás és kifosztás gyanújával őrizetbe vettek egy 20 éves nőt, aki a rendőrség szerint részese lehetett egy aranyfelvásárlásra épülő bűncselekmény-sorozatnak. Egy reklámújságban hirdettek kedvező áron aranyfelvásárlást, de a több millió forintnak csak a töredékét fizették ki – írta a Police.hu.

Az erzsébetvárosi üzlethelyiségben egy ékszerészként bemutatkozó férfi és egy 20 éves nő fogadta az ügyfeleket, akiknek csak előleget fizettek, későbbre ígérve a teljes összeg kifizetését.

A hirdetésre jelentkezett egy nő is, aki december 4-én 800 ezer forint értékű aranyat kínált fel eladásra. 

Az üzlet alkalmazottja egy pohár pálinkával kínálta meg a sértettet, melyet elfogyasztva a nő rosszul lett és szédülni kezdett, ezért az üzlet biztonsági őre taxit hívott neki. A sértett órák múlva a lakásán tért magához, és az üzletből való távozása és az ébredése közötti időszakból semmire nem emlékezett, valamint az ékszerek és a mobiltelefonja is eltűntek.

A rendőrség házkutatást tartott az üzletben kedden, ekkor őrizetbe vették a 20 éves R. Reginát, akinek előzetes letartóztatását kezdeményezték. Társának azonosítása folyamatban van.