Autókereskedők közti leszámolás miatt lövöldözhettek az M5-ösön

2017.12.07. 14:32

Az M5-ösön történt kedden történt lövöldözésben meglőtt férfi életmentő műtéte után kikerült az intenzív osztályról, és kórterme előtt állig felfegyverzett rendőrök védik - írja a Csongrádhír alapján a Délmagyar.hu. Egy osztrák állampolgárságú férfi életveszélyes lőtt sérüléseket szenvedett, mikor az M5-ös autópályán megtámadták azt az autót, amiben utasként ült a szerb állampolgárságú férfi, és tüzet nyitottak rájuk. Az autó török származású utasa azonnal meghalt.

A vezetőülés felőli oldalról lőttek a támadók, több lövést is leadtak. A sofőr azonnal meghalt, a 40 év körüli utasa pedig súlyosan megsérült, has- és lábsérüléseket szenvedett. Sérülései ellenére ő maga értesítette a mentőket és a rendőröket, így még időben kórházba tudták szállítani, és ezzel megmenteni az életét.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám információink szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat.

Az RTL Híradó szerint a megmenekült férfi szerb származású, míg az elhunyt sofőr török származású volt. Ausztriában autókereskedőként dolgozhattak.

A Délmagyarnak Bilkei Pál, kriminálpszichológus azt nyilatkozta, valószínűleg leszámolás történt az autópályán. Szerinte ugyanabból az országból érkezhettek a tettesek és az áldozatok is, akik – annak ellenére, hogy osztrák rendszámú autóval utaztak – egyáltalán nem biztos, hogy osztrák állampolgárok. A módszer egyértelműen az alvilágra jellemző, a tettesek pedig készülhettek a gyilkosságra.