Elkapták a férfit, aki 1999-ben kútba dobta feleségét Budakalászon

2017.12.07. 09:05 Módosítva: 2017.12.07. 11:32

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indítványozták annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 1999-ben vetette kútba és ölte meg a feleségét Budakalászon - közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A gyanúsított az 1990-es években a feleségével és gyerekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idő során megromlott, az asszony inni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból, é eldöntötte, hogy megöli a feleségét, de a gyilkosságot balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik délelőtt a férfi a részeg feleségét a házuk udvarán található kúthoz vezette, és az asszonyt a kútba lökte. A kutat lefedte, és a segítségért kiáltó nőt sorsára hagyta. A férfi másnap reggel hívta a tűzoltókat azzal, hogy a felesége kútba fulladt.

A haláleset kapcsán akkor folytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg. A mostanra előkerült bizonyítékok viszont a férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúját alapozzák meg.

A minősített emberölés elkövetése esetén (büntethetősége nem évül el) kiszabható büntetés súlyossága miatt okkal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadon hagyva megszökik, és annak a veszélye is fennáll, hogy a büntetőeljárás sikerét veszélyezteti, ezek miatt az ügyészség kérte előzetes letartóztatását. 

A rendőrség azt közölte, hogy a most 60 éves N. Tamást Kesztölcön fogták el. A férfi beismerő vallomást tett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport