Az utolsó pillanatban lefújták Vona Gábor és Kész Zoltán vitáját

2017.12.11. 15:25

Hétfő este 6 órakor tartott volna nyilvános vitát Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje és Kész Zoltán független képviselő a budapesti Mozsár Bisztróban, azonban az eseményt pár órával a kezdés előtt lemondták. A helyszín a Mozsár Bisztró lett volna, amely a Facebook-oldalán közölte a hírt:

A tervek szerint Vona és Kész többek között az oktatáspolitikáról is vitázott volna, de végül ebből nem lett semmi. Fröhlich András, Kész Zoltán sajtóreferense nem kívánta kommentálni a döntést, de annyit elmondott, hogy derült égből villámcsapásként érte a bejelentés. Kerestük a Jobbikot is, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy tudomásuk szerint a helyszínül szolgáló Mozsár Bisztró tulajdonosa letiltotta a rendezvény megszervezését. "A történtek előtt megdöbbenve állunk" - közölte a párt sajtószóvivője.

A helyszínen érdeklődtünk a Mozsárnál is a miért, de ott mindössze annyit reakciót kaptunk, hogy ezzel kapcsolatban már írtak a Facebookon is, többet nem szeretnének mondani. "Ezúton tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Milyen jövőt? című rendezvényt lemondtuk, és hasonlókat sem tervezünk házon belül megvalósítani" - írják a Facebookon, ami azért is furcsa, mert a Mozsár közkedvelt helyszíne közéleti és politikai vitáknak, volt már beszélgetés a Városliget Projektről Karácsony Gergellyel és Baán Lászlóval, de tartott már itt rendezvényt a MOMA, a Liberálisok, illetve olyan civilek szervezetek, akiknek a beszélgetésén meghívottként vett részt több jobbikos politikus, mint például Staudt Gábor vagy Gyöngyösi Márton.

Az esemény leírásában az is szerepel, hogy sikerült 15 percen belül másik helyszínt találni, azonban Vona Gábor jelezte, hogy a pótlást más helyen, más időpontban szeretné, ezért az eseményt ma nem tartják meg.

Piti politikai ügyeskedések nem akadályozhatnak meg minket abban, hogy feladjuk ebbe a jövőbe vetett hitünket.

- írják az elmaradt esemény frissített leírásában.