Több százszor zaklatta volt élettársát, majd a közös gyerekük kezét is eltörte

2017.12.13. 09:56

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy szegedi férfival szemben, aki tavaly június és augusztus között személyesen, telefonon, sms-üzenetekben zaklatta és megverte a volt élettársát, írta közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott volt élettársát "félelemkeltés céljából tavaly júniusban legalább négy alkalommal személyesen, szóban veréssel fenyegette, hogy megöli, a munkahelyén elkapja, kitöri a nyakát". Változatos helyszíneken fenyegetőzött, hol az utcán, hol "a sértett tartózkodási helyéül szolgáló ingatlan udvarán."

Tavaly júliusban a vádlott aztán bement a nő udvarába, "szóváltásba a sértettel, melynek során közös gyermekük szeme láttára a volt élettársát megütötte". A fiú ekkor az édesanya védelmére kelt, de a férfi a közös gyermeküket is megütötte, és a falhoz vágta. A fiú 8 napon túl gyógyuló kéztörést szenvedett el.

A vádirat arra is kitér, hogy a férfi közel háromszáz alkalommal felhívta, több üzenetet küldött, illetőleg videohívásokat kezdeményezett, valamint az utcán rendszeresen odament hozzá és szidalmazta a nőt.

A nő magánindítványt terjesztett elő, a járási ügyészség pedig a vádlottat volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, garázdaság vétségével, súlyos testi sértés vétségével vádolja.