Kikészül a kutyája, macskája a petárdázástól? Vessünk véget ennek!

GettyImages-578257176
2017.12.31. 13:33

Őrült jó mókának tűnik az év vége felé mindenféle élethelyzetben és helyszínen petárdákat és tűzijátékokat robbantgatni. Pedig ennél értelmetlenebb dolog nincs. De most tegyük félre azt, hogy engem vagy más embereket ez mennyire idegesít, és fókuszáljunk azokra, akiket ez a legjobban megvisel: a háziállatokra.

Akinek nincs kutyája, macskája, nem tudhatja, hogy ezek az állatok milyen sokkos, sokszor napokig vagy akár egy életen át tartó traumatizált állapotba kerülnek, amikor számukra ismeretlen, de hangos és ijesztő lövéseket hallanak órákon át.

Ezért arra gondoltunk, hogy mutassuk meg azoknak, akik ezt nem tudhatják, és emiatt valószínűleg bele se gondolnak az esztelen petárdadobálás közben, hogy ennek milyen hatásai vannak. Az a legkevesebb, hogy megijednek, sok állat ilyenkor szökik meg vagy fut el, hogy aztán sose kerüljenek vissza gazdáikhoz, ilyenkor telnek meg a menhelyek. Az első sokk után az összes további csak ront a helyzeten, és elképesztő károkat okoz az állatokban.

Ezért, ha van háziállata, szilveszter éjjel fekvő helyzetben lévő mobillal csináljon egy maximum egyperces videót arról, amikor a kutya/macska ijedt állapotba kerül a durrogásoktól. Ezt vagy töltse fel valahova és annak a linkjét küldje el nekünk, vagy küldheti közvetlenül nekünk is a videót erre a címre:   tema+szilveszter@mail.index.hu. Ha belefér, írja meg azt is, mikor, hol készült a videó, esetleg pár mondatot arról, hogy milyen állapotba került az állat.

A beérkezett videókból összevágunk majd egy klipet, amit a lehető legtöbb helyen futtatni is fogunk, hátha legközelebb kevesebben vetemednek erre a tébolyra.