Schmidt Mária csakazértis idehozza a jobbos sztártrollt

2018.01.03. 17:34

Az Index külügyminisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy Schmidt Mária ragaszkodik ahhoz, hogy Milo Yiannopoulos Budapestre jöjjön, és előadást tartson. Ezért a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) nevű, Schmidt által vezetett szervezet (köz)pénzén utaztatja ide "csakazértis".

A jobboldali botrányhős-provokátor-sztárelőadó, aki egy pedofíliával kapcsolatos furcsa, támogatásként is értékelhető nyilatkozata miatt vált kegyvesztetté a Trump-féle jobboldalon, eredetileg egy Magyarország mint V4-elnök által szervezett V4-konferencia meghívottjaként került fel a netre, majd tüntették el a nevét (az ügyről itt találja eddigi cikkeinket). Yiannopoulos a legújabb fejlemények szerint nem a konferencián beszél majd, hanem "azt megelőzően, attól függetlenül", a KKTTK szervezésében. Információink szerint a programban eredetileg szintén szereplő Götz Kubitschek német szélsőjobbos aktivista sem vesz részt a V4-es konferencián. Azt nem tudni, az ő szerepléséhez is ragaszkodik-e Schmidt.

Diplomáciai forrásból úgy tudjuk, a V4-es partnerországok részéről is jeleztek komoly fenntartásaikat "bizonyos meghívottakkal szemben". Vélhetően ennek is szerepe lehet abban, hogy Yiannopoulos nem szerepel majd hivatalosan a konferencián.

Yiannopoulos meghívását legutóbb Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető bírálta, a konferenciára szintén meghívott Deutsch Tamás viszont kiállt mellette.