Fakardos, római kori harcosokat faragna Kerényi a politikai elit gyerekeiből

2018.01.17. 15:08 Módosítva: 2018.01.17. 15:58

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott már most nyáron olyan gyerektábort indítana, ami túlzás nélkül minden elképzelést felülmúl. Kerényi a jelenlegi politikai elit gyermekeit visszavinné az antik világba, kérdés, mit szólnak majd ehhez a gyerekek.

Kerényi Imre
Kerényi Imre
Fotó: Beliczay László / MTI

A Magyar Nemzet alaposan feltárta a projektet, ami páratlan fantáziáról ad tanúbizonyságot. De előbb néhány szó a körülményekről:

  • A balatonalmádi önkormányzat tulajdonában lévő vörösberényi kolostoregyüttesben, volt jezsuita rendházban szervezi.
  • Az épület jelenleg felújításra szorul, de az elmúlt időszakban az önkormányzat több részletben is százmilliókat kapott az ingatlan megszerzésére és felújítására.
  • Bár nyárig már nincs elég idő a felújításra, de egy kis magyaros furfanggal, akár el is elindulhatnak a 30 fős, kéthetes turnusok.
  • A táborokba meghívás alapján kerülhetnek gyerekek: polgármesterek, államtitkárok, miniszterek kapnák a meghívót, akik a gyerekeiket 250 ezer forintért fizethetik be.
  • Lenne néhány "ingyenes" hely is, ezeket a helyeket "plébániák és a parókiák látókörében lévő legtehetségesebb gyermekekkel" töltenék fel, és maguk a küldők, alapítványok állnák a költségeket.

A táborok programjai csak egy részben merülnének ki olyan hasznos tevékenységekben mint a vitorlázás, biciklizés vagy éppen az úszás, az esszenciát az alábbiak adják. Ezt a részt szó szerint idézzük a Magyar Nemzetből:

  • A táborozók alapfelszereléséhez tartozna egy görög peplon, egy római tunika, egy puhafából készült rövid római kard, egy cserkészzsinórral ellátott napkalap
  • Programpont, hogy az ifjak római centuriák mintájára masíroznak és hadi versenyt rendeznek, a lányok pedig népi körtáncot, úgynevezett leánykarikázót lejtenek, és szobrokat utánozva megismerik az ókori ruhaviseletet.
  • A gyerekek karénekeket és színpadi jeleneteket tanulnak, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik előtt.
  • A levél szerint „Angyalként ezt éneklik majd: „Született világ megváltója”, ördögként pedig így csúfolódnak: „Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos”.

Persze, meglehet, hogy a ma gyermekei pont ilyenekkel töltenék az idejüket, ezért arra kérjük, szavazzon, elküldené a gyermekét egy ilyen táborba (tekintet nélkül a negyedmilliós díjra).

Eleresztené a gyermekét egy ilyen táborba?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi közleményt küldte cikkünk megjelenése után, ami ugyanakkor nem reagál a konkrét állításokra:

A Magyar Nemzet hazudik. A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján  a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd.