Simicska és Tiborcz korábbi cégének közbeszerzéseinél talált szabálytalanságokat az OLAF

3osztatu
2018.01.20. 10:26 Módosítva: 2018.01.20. 12:10

Új aspektusát világította az Elios Zrt. közbeszerzéseinél feltárt szabálytalanságokkal kapcsolatban a kormánypárti Magyar Idők. Felidézték, hogy a sajtóban eddig csak Tiborcz Istvánhoz, a miniszterelnök vejéhez kötötték a céget, pedig abban a korábbi fideszes csúcsoligarcha, Simicska Lajos is tulajdonos volt. (Lázár János is beszélt erről a legutóbbi Kormányinfón.)

A lap cégbírósági adatok alapján azt írja, hogy az Elios többségi tulajdonosa 2012 februártól 2013 júniusig az E-OS Zrt. volt, amely pedig a Simicska cégbirodalom zászlóshajójáé, a Közgépé. Eközben egyébként Tiborcz István is benne volt az Eliosban, a Céginfó szerint 2009-től egészen 2014-ig. 

A Magyar Idők azt már nem tette hozzá, hogy

amikor Tiborcz mellett Simicska tulajdonos volt az Eliosban, akkor Orbán és Simicska még bőven vállt válnak vetve együtt építették a NER-t és a Fidesz gazdasági holdudvarát. 

Az OLAF egyébként az Elios 2009 és 2015 között elnyert közbeszerzéseivel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat, és javasolta az Európai Bizottságnak, hogy az összes erre fordított uniós pénzt, nagyjából 12 milliárd forintot fizettessen vissza a magyar kormánnyal. 

Az OLAF-ügyről legutóbb ebben a cikkünkben írtunk részletesen.