Nem szedte gyógyszereit az elmegyógyintézetet megjárt apagyilkos

2018.01.22. 05:36

Egy 38 éves tornyospálcai férfi, T. Béla január 20-án meggyilkolta apját. Ahogy arról már beszámoltunk, a férfi nem először ölt, de korábban nem volt börtönben, helyette kényszergyógykezelték. 

A Blikk most azt írja, T. Béla tettét állítólag semmiféle szóváltás nem előzte meg. Reggel még munkásokat szállított az egyébként szorgos gazda hírében álló férfi, aztán hazament. Ekkor történhetett valami, ugyanis több mint két tucatszor döfte édesapjába a kést, az áldozatnak semmi esélye nem volt a túlélésre. A gyilkos nem menekült, a rendőrök a helyszínen fogták el. Kihallgatása során állítólag nem tudta mivel magyarázni tettét.

A gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit - az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel - 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el. A férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

A Blikk szerint T. Bélának gyógyszereket kellett szednie és rendszeresen látogatnia egy pszichiátert. Egészen mostanáig nem is történt semmi, bár a helyiek tartottak tőle. A lap úgy tudja, T. Béla nem szedte be a gyógyszerét.

"A család nem élt rossz körülmények között. Az első házban laktak a szülők, mögöttük a nagymama. Szabadulása után sem engedték el a kezét: az udvaron álló félkész házat neki szánták" - mondta a Blikknek egy helybeli asszony.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport