Fideszes választási rendezvénnyé változott a sakkverseny díjátadója

2018.01.31. 13:25 Módosítva: 2018.01.31. 13:35

Tiszaszigeten megrendezték a Tisza-Maros Szög Nemzetközi Nyílt Sakkcsapatversenyt. Ez egy nemzetközi sakkverseny, ahova az idén tizenkilenc csapat nevezett, köztük belgrádi, zentai és magyarkanizsai csapatok is.

A verseny díjátadója azonban hirtelen politikai rendezvénnyé vált, amit elhűlve és értetlenkedve követett figyelemmel a nagy számú részt vevő, írja a Szeged.hu. Bartos Ferenc, a Csongrád Megyei Sakkszövetség elnöke beszélt a lapnak, aki felháborítónak és példátlannak nevezte, hogy Ferenczi Ferenc, a rendezvénynek helyet adó Tiszasziget polgármestere bejelentette, hogy a díjakat az egykori válogatott kézilabdázó, Bartók Csaba adja át, aki az 1-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje.

Hovatovább a polgármester arra is felszólította a megjelenteket, "hogy aki teheti, menjen el szavazni április 8-án, és szavazzon Bartók Csabára". 

Bartók Csaba pedig azt mondta, és ekkor még mindig egy sakkverseny díjátadóján vagyunk, hogy ha megválasztják, megígéri, a sakkozók több támogatáshoz jutnak. Az összes versenyző kapott valami díjat, amire korábban még nem volt példa, mindezt az ezer forintos nevezési díjakból vették persze.

„Úgy vélem, ezek a jutalomkönyvek kampányajándékok lehettek” – mondta a megyei sakkszövetség elnöke.