Kétnapos havazás jön

2018.02.12. 19:06 Módosítva: 2018.02.13. 07:58

Már hétfő éjszaka elkezdődött a havazás az ország egy részén. Kedden reggel Nyugat-Magyarországon már több helyen havas utakon indult a reggeli közlekedés. Az Időkép kameráján például Győrnél havas, hókásás utakat lehetett látni.  

Kedd délelőttig elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb havazás, havas eső. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

Miután napközben 0 fok feletti hőmérséklet várható, a hó nagy része nem marad meg. A Dunántúl egyes részein, kedd estétől az Északi-középhegység környékén 5 centiméternyi hótakaró alakulhat ki. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Szerdán még marad a borús idő, további csapadék is várható, de annak halmazállapota már egyre valószínűbben folyékony lesz. Főleg a Tiszántúlon, de az ország egyes részein még elképzelhető, hogy havazni fog. Csütörtökre nyugat felől kitisztul az ég, süt a nap.