Beszívott, majd megjelentek a rendőrök a házban

2018.02.14. 10:45

A rendőrség egy házkutatás során 2500 adagnyi kábítószergyanús anyagot, (1608 gramm növényi törmeléket és 791 gramm fehér port és 154 rózsaszínű tablettát talált) a XVIII. kerületben egy családi házban. A rajtaütés még január 18-án történt, de a rendőrök csak most hozták nyilvánosságra az esetet.

Az év elejétől figyelték a helyi K. Lászlót, mert "az a hír járta róla, hogy kábítószer árusításával egészíti ki a jövedelmét".

A rendőrök a fiókokban, spájzban, a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is találtak kábítószert. Az ötven éves férfi amúgy nem volt odahaza, "éppen a munkahelyén volt, így csak akkor szerzett tudomást arról, hogy mekkora bajba került, amikor érte mentünk" - mondta Miglécz Patrik főtörzsőrmester, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója.

Nem volt nehéz dolguk a rendőröknek, akiket egy Vito nevű kábítószer-kereső kutya is segített. "Vito a kertet és a ház melléképületeit gyorsan körbeszimatolta, bent a házban, az egyik fiókban növényi törmelékre bukkant. Erről hamar kiderült, hogy a szintén a házban lakó helyi B. Attila Péteré (34) volt. A férfi beismerte, hogy aznap reggel fogyasztott is a marihuánából, majd egy részét az íróasztalán felejtette, a többit pedig a fiókban tárolta."

"K. László három farmernadrágja 1-1 millió forintot rejtett. Más helyeken is találtunk pénzt, az épület külső falán lévő villanyóraszekrényben kb. 20 ezer forint lapult. Élünk a gyanúperrel, hogy a szekrényke afféle „becsület­kasszaként” működhetett. Ha K. László nem volt otthon, akkor itt cserélhetett gazdát a kábítószer és ellenértéke. Összesen 4 millió 300 ezer forintot találtunk a házban, azonban, amikor munkahelyéről előállítottuk a férfit, további pénzek kerültek elő. A munkahelyi öltözőszekrényében talált összegekkel együtt több mint 8 millió forintot foglaltunk le" - olvasható a Police.hu-n.

K. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Attila Péter ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.