Ma is esni fog?

D  VG20180220006
2018.02.21. 06:02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma éjfélig további havazás várható, de keleten vegyes csapadékra kell számítani.

Az Alpokalján, főként Vas és Zala megyében végig havazni fog, máshol a hó mellett havas eső, keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző.

Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék. Éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 cm friss hó várható, délnyugaton a nagyobb mennyiséggel. Síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Keleten, északkeleten síkvidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon (főként Vas és Zala megyében) a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

A komolyabb lehűlésre a hétvégétől lehet számítani, vasárnap már napközben is mindenhol fagyni fog.

Minden út járható

Az országban nincs járhatatlan út, de három településen, csaknem ezer helyen elment az áram. A katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Zalában Bakon 40, a Bács-Kiskun megyei Balotaszálláson 762, Harkakötönyben 132 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás. Bakon megcsúszott teherautó döntött ki egy villanyoszlopot, a másik két településen pedig a hó miatt letört ágak rongálták meg a vezetéket.