Ütötte-rúgta az utas fejét egy BKK-s biztonsági őr

2018.03.11. 21:29

Ütötte, rúgta a 4-6-os villamos egyik utasát az egyik BKK-s biztonsági őr, derült ki az RTL Klub híradójának anyagából. A tévé által közzétett felvételen az látszik, ahogy egy férfit tép az egyik biztonsági, miközben ellenőr kollégái próbálják megnyugtatni. A felvételt készítő férfi nyilatkozott az RTL-nek.

Azt mondta, szombat hajnalban utazott haza barátaival, amikor a Mechwart ligetnél hangos kiabálásra lettek figyelmesek. Előre mentek a villamoson, és mire odaértek, látták, hogy verik a férfit. Azt mondta, nem mertek közbeavatkozni. Elég félelmetes volt, ahogy négy biztonsági/ellenőr áll körbe egy férfit úgy, hogy egyikük tapossa annak fejét. Azt is mondta, biztos volt valami probléma az utassal, de nem lehet magyarázat egy ilyen durva verésre. 

A villamos végül megállt, a kiérkező rendőrök a megvert férfit vitték el.

A csatrona megkereste a BKK-t és a rendőrséget is. A BKK ZRT. azt írta, teljességgel elfogadhatatlannak tartják a történteket, és elítélnek minden erőszakos viselkedést. Az ellenőr a közlekedési vállalat alvállalkozójának alkalmazottja, a cégtől azonnali vizsgálatot kértek, a biztonsági őr pedig egyelőre nem dolgozhat.

A rendőrség szerint meglökte az egyik ellenőrt, amikor az a jegyét kérte. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kihallgatták.