Nem tett vallomást a Szentendrei úti ámokfutó

2018.03.26. 13:55 Módosítva: 2018.03.26. 15:39

A bíróság megkezdte a tavaly márciusban, a Szentendrei úton történt, két halálos áldozatot - köztük Janza Richárd világbajnok kajakos - követelő baleset tárgyalását. A bíróság a vádirat ismertetése után kihallgatta a vádlottat, de nem tett érdemi vallomást.

Mint korábban írtuk, O. Á. a baleset estéjén nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, éjjel 1 körül autóba ült, és 165-170 km/órával közlekedett Óbudán. A vádirat szerint a Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében forgalomirányító lámpák vannak, ahol a két sértett az autóban várta, hogy azok zöldre váltsanak.

A vádlott a kereszteződéshez érve nem észlelte a lámpa piros jelzését és a lámpánál álló kocsit sem, így lassítás nélkül, 165-170 km/h sebességgel nekiütközött annak.

Az ütközés következtében a lámpánál várakozó autó az előtte 20 méterre lévő irányjelző táblának, majd a mögötte lévő közvilágítási betonoszlopnak csapódott. A vádlott által vezetett autó az ütközés után továbbsodródott és egy táblának, majd a forgalmi lámpa oszlopának ütközött és kb. 50 méterre állt meg. A baleset következtében a lámpánál várakozó autó két utasa a helyszínen meghalt, a vádlott pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

O. Á. ellen halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat. A tárgyalás tanúk meghallgatásával, illetve tanúvallomások és szakértői vélemények felolvasásával folytatódott. Védői indítványra a bíróság elrendelte a szakértői vélemények kiegészítését. A következő tárgyalási nap május elején lesz.