Vadászok öltek meg két huskyt Békésszentandráson

2018.03.27. 14:33 Módosítva: 2018.03.27. 14:36

Vadászoknak kellett kilőniük két huskyt, mert azok állítólag marhákra támadtak Békésszentandráson, írja a Beol.hu. A kutyák rossz körülmények között voltak tartva, többször elszöktek, szárnyasokat öltek meg és megtámadták a szomszéd kutyáját is.

A kutyák gazdáját többször figyelmeztették az állatvédők, a jegyző és a hatósági állatorvos is, hogy rendezze az állatok tartási körülményeit. Több bejelentést is érkezett Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítványhoz, hogy a kutyákat (összesen tizenhármat) túl szűk helyen, koszban, sárban tartják, és nem zárják el őket megfelelően.

A gazdáról, Kapitány Józsefről azt feltételezik, hogy szaporító volt: olyan tenyésztő, aki nem törődik az állatok jólétével és a tenyésztés szabályaival, csak a pénz érdekli. A férfi a 444.hu-nak elismerte, hogy kutyái többször is kiszöktek, de állítja, az állatok kilövésére semmi szükség nem volt. 

A férfi szerint a szomszéddal ápolt rossz viszonya miatt haltak meg az állatok, mert a szomszédja maga mondta el neki, hogy látta, amikor a vadászok végeztek a huskykkal. Ezért nem érti, miért nem szólt a vadászoknak, hogy tudja, ki az állatok gazdája, és miért nem őt értesítették.

A férfi azt mondja, a kilövésről azóta sem kapott hivatalos értesítést, a jegyző pedig az összes többi kutyáját (köztük négy kölyköt is) elkobozta. Kapitány feljelentést készül tenni az ügyben, írja a 444.

Az állatok kilövésének pontos körülményei egyelőre nem ismertek. A helyi vadásztársaság elmondása szerint a társaság többször is figyelmeztette a kutyák gazdáját, és a két huskyt a rendőrök jelzését követően lőtték ki.