Szijjártó: Ma mutatják be a Soros-jelentést

DMARC20180325042
2018.04.12. 11:00

Szijjártó Péter külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott Dunakeszin, ahol értékelte a választás eredményét, majd közölte, hogy az fokozni fogja a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek. Mint mondta,

ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, ma mutatják be a Soros-jelentést. Négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben.

Szijjártó: A LIBE-bizottság súlyosan antidemokratikus eljárást folytat

A külügyminiszter közölte, szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították. Szerinte ezzel leleplezték magukat, a LIBE-bizottság súlyosan antidemokratikus eljárást folytat az országgal szemben, hiszen nem számít nekik a magyar emberek véleménye, akarata - márpedig Magyarországot a magyar emberek döntése alapján a kormány képviseli.

Szerinte erre a kormánynak egyértelmű felhatalmazása van, ezzel szemben a LIBE-bizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, pláne nincs felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibevételére.

Úgy látja, a választási kampányban is számos nyílt beavatkozási kísérlet volt a belpolitikai folyamatokba, de

Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének, dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak.

Úgy véli,

a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba, most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Közölte, a LIBE-bizottságban bemutatandó jelentést egy szélsőségesen bevándorláspárti képviselő készíti elő, aki a betelepítési kvóta szószólója, és azt követelte, hogy azt a terroristát, aki a magyar rendőrökre támadt, aki a magyar területi szuverenitás elleni támadást vezényelte, engedjék szabadon.

Szijjártó Péter szerint a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben. A júniusig tartó időszak kifejezetten intenzív lesz, mert addig az EU át akarja nyomni a kötelező betelepítési kvótát, a júliusban kezdődő osztrák soros elnökség előtt ezt mindenképpen meg akarják tenni. Májusban lesz a negyedik tárgyalási fordulója az ENSZ migrációs csomagjának, ott is az EU és az ENSZ részéről próbálnak majd minket harapófogóba szorítani, hogy megtörjék az ellenállásunkat, de ez nem fog menni - mondta.

De miről szól a LIBE jelentése?

A Brüsszelben bemutatandó jelentés szerint Magyarországon sérülnek az emberi jogok, a véleménynyilvánítás szabadsága és korlátozzák a civilek munkáját. Összességében a LIBE tagjai az EP plenárisának felkérésére azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye.

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

Szijjártó kijelentése egyébként már csak azért is furcsa, mert Judith Sargentini egy korábbi háttérbeszélgetésen elmondta, a jelentést éppen azért nem akarták korábban nyilvánosságra hozni, hogy ne érhesse őket az a vád, hogy befolyásolni akarják a magyar választásokat.