Gyönyörű idő lesz szombaton

2018.04.14. 11:43

Derűs napot kívánnánk, ha nem lenne fátyolfelhős-napsütéses, csapadékban szegény, gyenge, változó irányú szeles szombatunk. Szerencsére a napközbeni 20-25 fokos hőmérséklettel ez is bőven élvezhető lesz.

Frontmentes napra számíthatunk, de a melegre érzékenyeknél felléphet dekoncentráltság, fáradtság vagy vérnyomás-ingadozás. Bár szép sétálóidő van, nem árt tudni, hogy az UV sugárzás már most is közepes-erős fokozatot érhet el. Eső nem lesz, így szárazak maradnak az utak, de vezetés közben, ha tehetjük, viseljünk napszemüveget.

  • Vasárnap a Dunántúlon késő délutántól megjelennek a felhők is. A Duna vonalában zápor, este zivatarok is kialakulhatnak. A hajnali 8-12 fokról 24-29 fokra nőhet a hőmérséklet.
  • Hétfőn a többfelé erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Helyenként élénk délkeleti szél támadhat. Délután 20-27 fok várható.
  • Kedden változóan felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Napközben 18-25 fok lehet.
  • Szerdán már több napsütésre van kilátás, de helyenként még lehetnek záporok. Szeles időre számíthatunk, 20 fokos maximum hőmérséklettel.

( Időkép )