Rogán Antal teljes pompájában tért vissza: a szombati tüntetés Soros György

BSZ 7081
2018.04.15. 07:54

Szombat este százezres kormányellenes demonstráció volt Budapesten. A tüntetésen a kormányellenességen túl - volt konkrét üzenet is: új választást, teljes ellenzéki összefogást és együttműködést kezdeményeztek és követeltek a felszólalók, akik jövő szombatra újra tüntetést hirdettek.

Másnap reggel Rogán Antal ment be a Kossuth rádióba, hogy értékelje a világot. A miniszter valószínűleg választás előtt elég kellemetlen lehetett már a Fidesznek, hiszen nem nagyon került elő sehol, talán egy belvárosi Orbán-látogatáson lehetett a fotókon látni. De a kétharmad után újra előkerült, és korábbi - rövid ideig elvesztett - magabiztossággal mondta el, hogy: Soros György.

Mert az MTI beszámolója szerint "a szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét, az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják.

A miniszter szerint a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs több jogorvoslati kezdeményezés, mint négy vagy nyolc éve. A miniszter ezért "politikai bolhacirkusznak" nevezte a tiltakozásokat és hangsúlyozta, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott az EU, az ENSZ vagy épp Soros György törekvéseivel szemben.

Megjegyezte, hogy Soros György szervezetinek "irgalmatlanul sok pénz", világszerte csaknem 16 milliárd dollár áll rendelkezésükre.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)