Márki-Zay lesz a szombati tüntetés sztárfelszólalója

2018.04.19. 18:41

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Gyetvai Viktor diáktüntető, Homonnay Gergely, Gulyás Balázs, és Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet Békemeneten bántalmazott munkatársa fog felszólalni a szombat esti ellenzéki tüntetésen.

A Mi vagyunk a többség csoport szerint a választás tisztaságát rengeteg dolog sértette, a legfontosabb problémának azonban most a Fidesz közpénzből épített pártmédiáját, a sajtó szabadságának korlátozását tartják. Ezért választották helyszínnek a Szabad sajtó útját. Fontos szerintük továbbá, hogy az ügyészség a fideszes bűnözőket is üldözze, az ellenzéki pártok pedig ne egymást támadják, hanem koordináljanak a Fidesszel szemben, közölték.

Gulyás Balázs a szervezők részéről lapunknak elmondta, hogy ismét meg szeretnék mutatni a békés tömeg erejét, mint a legutóbbi, múlt szombati demonstráción. A tüntetést bejelentették, a rendőrségi egyeztetés is megtörtént.

Hozzátette: a Kossuth téren lesz a gyülekező, és szombat délután 6-fél 7 körül indulnak el a Szabad sajtó útja felé az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Kiskörút - Kossuth Lajos utca útvonalon. A színpadot a Belvárosi Plébániatemplom mellett állítják fel a híd lábánál, ott lesznek a beszédek.

Gulyás közölte, hogy fél 8-8 órára tervezik az érkezést, és a beszédek megkezdését. A beszédek nem lesznek hosszabbak, mint a múlt heti tüntetésen. A szervezők hívták a pártokat is, hogy zászlóval vegyenek részt a megmozduláson, több vissza is jelzett, hogy mennek. A résztvevők bármilyen szimbólummal érkezhetnek (kivéve az önkényuralmi jelképeket), de a szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával nemzeti zászlót és/vagy uniós zászlót.