Egész nap lezárások és terelések lesznek Budapesten

2018.05.13. 09:02

Vasárnap délelőtt futóverseny, délután az Élet menete teszi nehézkessé a fővárosi közlekedést, összegyűjtöttük, mire számítsanak a BKV-zók és az autózók a BKK előzetes közlései (1.,2.) szerint:

Autóval

Délelőtt 10 és 12 óra között lezárják a forgalom elől a Zoltán utca–Nádor utca–Steindl Imre utca–Akadémia utca–Zoltán utca–Széchenyi felső rakpart–Kossuth tér–Id. Antall József rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (szélső forgalmi sáv)–Árpád fejedelem útja (szélső forgalmi sáv)–Bem felső rakpart (szélső forgalmi sáv)–Margit híd (szélső forgalmi sáv)–Jászai Mari tér–Széchenyi felső rakpart–Id. Antal József rakpart–Kossuth Lajos tér–Garibaldi utca–Nádor utca–Szabadság tér útvonalat.

Délután várhatóan 15:45-től 17:00-ig vonulnak a Március 15. tér–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Budai alsó rakpart útvonalon, az érintett útszakaszokat lezárják.

BKV-val

Délelőtt, a futóverseny miatt érintett járatok: 9-es, 15-ös, 26-os, 109-es, 115-ös, 226-os busz, 2-es, 19-es villamos

8 és 12 óra között a 15-ös és 115-ös busz a Boráros tér H felé a Nádor utca helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Zrínyi utca megállóhelyét. A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszokra a 9-es busz Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M és Szent István Bazilika megállójában, majd a 16-os busz Hild tér megállójában lehet felszállni.

9:40 és 12 óra között a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H végállomás és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóhely között közlekedik, ezért nem érinti a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér M közötti megállókat.

10 óra és 11:40 között 

  • a 19-es villamos rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H megállóhely között közlekedik, ezért nem érinti a Bem József tér és a Bécsi út / Vörösvári út közötti megállókat.
  • a 41-es villamos a Bem rakpart helyett a Krisztina körút–Margit körút útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Rudas Gyógyfürdő és a Margit híd, budai hídfő H közötti megállókat. A villamosra a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A, a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között a 17-es villamos megállóiban lehet felszállni.
  • a 9-es busz Óbuda felé ideiglenesen nem áll meg a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyen. Kőbánya felé az Üstökös utca–Török utca útvonalon hajt fel a Margit hídra, ezért nem érinti a Margit híd, budai hídfő H megállót. A buszra az Árpád fejedelem útján az Üstökös utca kereszteződése előtt, valamint a 4-es és a 6-os villamos Margit híd, budai hídfő H megállójában lehet felszállni.
  • a Batthyány tér M+H irányú 109-es busz Margit híd, budai hídfő H megállóját 200 méterrel hátrébb, az Árpád fejedelem útján az Üstökös utca kereszteződése elé helyezik át.
  • a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik; a Nyugati pályaudvar M és a Margitsziget / Margit híd közötti megállókat nem érinti.
  • a 226-os busz módosított útvonalon, az Óbudai-sziget és az Árpád híd M között közlekedik. Az Árpád híd M felé tartó busz betér a Margitszigetre, ahol a Margitsziget, Centenáriumi emlékműnél fordul vissza; a Nyugati pályaudvar M és a Margitsziget / Margit híd közötti megállókat nem érinti. A buszra a Margitsziget és az Árpád híd M között a 34-es busz megállóiban lehet felszállni. Az Óbudai-sziget felé tartó busz a Margitszigetre nem tér be, az Árpád híd metróállomástól indulva a Róbert Károly körút–Árpád híd útvonalon éri el menetrend szerint útvonalát; a Nyugati pályaudvar M és a Zenélőkút közötti megállókat nem érinti. A buszra a 26-os busz Árpád híd M végállomásán, valamint az Árpád híd M és a Népfürdő utca / Árpád híd megállóhelyén lehet felszállni.

Délután, az Élet menete miatt, 15:45 és 17:00 között érintett járatok: 5-ös, 7, 8E, 110-es, 112-es, 133E, 178-as buszok, 19, 41, 56A villamosok.

  • Az 5-ös autóbusz megosztva, a Pasaréti tér és a Szarvas tér, valamint a Rákospalota, Kossuth utca és a Deák Ferenc tér M között közlekedik, ezért a Ferenciek tere M és a Március 15. tér megállót mindkét irányban, az Astoria M és a Döbrentei tér megállót pedig Rákospalota felé nem érinti. Az autóbuszra a Deák Ferenc téren a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 8E, a 110-es és a 112-es autóbusz a BAH csomópont és az Astoria M között mindkét irányban módosított útvonalon, a Budaörsi út–Villányi út–Bartók Béla út–Szabadság híd–Kiskörút útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Mészáros utca, a Sánc utca, a Döbrentei tér, a Március 15. tér és a Ferenciek tere M; a pesti végállomás felé pedig a BAH-csomópont megállót. Az autóbuszok a pesti végállomásuk felé ideiglenesen a 240-es autóbusz Budaörsi út/Villányi út; a 7-es autóbusz Móricz Zsigmond körtér M és Szent Gellért tér M; a 15-ös 115-ös Fővám tér M; valamint a 9-es autóbusz Kálvin tér M megállójában állnak meg. Az autóbuszok a budai végállomásuk felé ideiglenesen a villamospótló Kálvin tér M és Fővám tér M; a 7-es autóbusz Szent Gellért tér M; a villamospótló Villányi úti Móricz Zsigmond körtér M; valamint a 240-es autóbusz Budaörsi út/Villányi út megállóhelyén állnak meg.
  • A 7-es és a 133E autóbusz mindkét irányban az Erzsébet híd helyett a Szabadság híd–Kiskörút útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Rudas Gyógyfürdő (7-es autóbusz), a Március 15. tér (133E autóbusz) és a Ferenciek tere M megállót. Az autóbuszok a pesti végállomásuk felé ideiglenesen a 15-ös autóbusz Fővám tér M és a 9-es autóbusz Kálvin tér M megállójában állnak meg. Az autóbuszok a budai végállomások felé ideiglenesen a villamospótló autóbuszok Kálvin tér M és Fővám tér M megállójában állnak meg.
  • A 178-as autóbusz a pesti oldalon nem, csak a budai oldalon a Naphegy tér és a Déli pályaudvar M között, a Szarvas tér érintésével, módosított útvonalon közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Szarvas tér, illetve a Döbrentei tér és a Keleti pályaudvar M közötti megállókat. Az autóbusz a Déli pályaudvar M felé a Szarvas tér–Attila út–Krisztina körút útvonalon halad, és a Krisztina tér és Mikó utca villamosmegállóban áll meg. Naphegy tér felé a Krisztina körút–Mészáros utca útvonalon halad; a Déli pályaudvarnál a metrópótló megállójában a pályaudvar oldalán, továbbá a Mészáros utcában a Krisztina térnél áll meg.
  • A 19-es villamos megosztva, a Bécsi út/Vörösvári út és a Clark Ádám tér; valamint a Kelenföld vasútállomás M és a Szent Gellért tér M között közlekedik, ezért a Várkert Bazár és a Rudas Gyógyfürdő megálló mindkét irányba kimarad.
  • a 41-es villamos a Bem rakpart helyett a Villányi út–Alkotás utca–Margit körút útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Móricz Zsigmond körtér M és a Margit híd, budai hídfő H közötti megállókat. A villamosra a Móricz Zsigmond körtér M és a Margit híd, budai hídfő H között a 17-es villamos megállóiban lehet felszállni.
  • Az 56A villamos a 61-es vonalára terelve, mindkét irányban a Villányi út–Alkotás utca–Hűvösvölgy útvonalon 61-es jelzéssel közlekedik, a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar közötti megállókat nem érinti.
  • A Szent János Kórháztól 15:30-kor induló TH nosztalgia villamos a Rudas Gyógyfürdőig, ezt követően a Várkert Bazárig a 19-es villamos vonalán, majd tovább változatlan útvonalon közlekedik.