Lagzi Lajcsi visszakapta 2,6 milliárdos kúriáját

2018.05.18. 09:12

Lekerült a bűnügyi zár Galambos Lajos hatalmas birtokáról, ezért eladhatóvá is vált – tudta meg a Blikk. Családi kupaktanács dönt majd a birtok sorsáról. A kúriát két éve vette zár alá a Budaörsi Járásbíróság a több tízmilliós közüzemi csalás büntetőügyében. Ekkor Lajcsi két hónapja volt szabadlábon a 125 napos elzárás után, és 2,6 milliárd forintos irányárral hirdette meg a kúriát, de az ügyészség keresztülhúzta a számítását.

2016031813
Fotó: inmobilienmarkt.de

Lajcsi nevetségesnek tartja,hogy 20 millió forintos állítólagos kár miatt terhelték meg a milliárdos ingatlanát, mert letétbe helyezte volna ezt az összeget, de ehhez nem járultak hozzá. 

Lajcsi jogi képviselője, dr. Fröhlich Krisztián már korábban kérvényezte a birtok zár alá vételének feloldását, de az ügyészség akkor elutasította. Ezután megint fellebbeztek, és ezt már helybenhagyták, az ügyvéd szerint ebben szerepet játszott, hogy az összes közüzemi szolgáltató dokumentummal igazolta, hogy nem tartanak nyilván kárt. 

Kádár tiszteletére újították fel

A Tatától 12 kilométerre lévő Mocsa-Boldogasszonypuszta 2000 hektáros ősparkja mellett fekszik a kőfallal övezett, 130 hektáros Galambos-kúria, aminek főépületét az 1915-ben elhunyt Vaszary Kolos bíboros-hercegprímás, esztergomi érsek építtette - írja a birtokról a Blikk. A hatalmas, tavas birtokot a 80-as évek közepén Kádár János pártállami főtitkár tiszteletére újították fel, Lajcsi árverésen vásárolta 92-ben, majd továbbfejlesztette, és hozzá is épített. Most 17 szobás a villa, 5 szobás vendégház és személyzeti épület is tartozik hozzá.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lagzi Lajcsi visszakapta 2,6 milliárdos kúriáját

Lekerült róla a bűnügyi zár, akár el is adhatja.

314 · May 18, 2018 09:12am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments