Nagy Béla lett az V. kerületi ellenzéki közös jelölt

2018.05.22. 10:43 Módosítva: 2018.05.22. 14:47

Update: A Liberálisok visszaléptették a jelöltjüket.

Egy független jelöltet indít az ellenzék az V. kerületi időközi önkormányzati választáson. Nagy Béla mögé sorakozott fel  a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd is. Nagy Béla 65 éves nyugdíjas pedagógus, a kerületben dolgozott. Magáról azt mondta, erős kötődése van a kerülethez, a gyerekei is itt nőttek fel. Környezetvédelemről, a lakók nyugalmáról beszélt, ez utóbbit élő problémának nevezte. Baloldali beállítottságú ember, mondta magáról még a keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

nn.png

Csárdi Antal, LMP azt mondta Nagyról, hogy élő kapcsolatban van a városrésszel, és meg tudja szólítani az idősebb korosztályt is, és olyan, aki mögé fel tudott sorakozni a teljes ellenzék. A DK szerint egy az egy ellen kell felállni a választáson, és erre itt a jó példa, ahogy már a parlamenti választáson is sikerült itt győzniük az ellenzékieknek.

Hajnal Miklós momentumos politikus azt mondta, eddig is hozott a pártja áldozatokat, és vissza kell adni a hitet a választóknak, hogy az ellenzékben vannak, akik képesek tenni a Fidesz legyőzéséért. Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a Fidesz ezen a választáson is kamupártokkal akarja majd megint megosztani az ellenzéket, de már nem fog nekik sikerülni.

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik nem indít jelöltet, mert nincs rá pénze, míg a Liberálisok külön jelöltet indítanak Szabadai Viktor személyében. Korábban úgy volt, hogy majd ő lesz a közös ellenzéki jelölt, de a múlt héten a Liberálisok politikai ámokfutásba kezdtek, és kiléptek az akkor egy napja létrehozott parlamenti frakciójukból, ami így meg is szűnt. Most a sajtó rákérdezett a Liberálisokkal kapcsolatos összellenzéki véleményre. Tordai szerint a Liberálisok nem hajlandók felismerni, hogy csak akkor van esély a Fidesz ellen, ha egy jelölt indul a fideszessel szemben, ha megosztják az ellenzéket, nincs esély. Szerinte felelőtlen a Liberálisok viselkedése, aminek a mozgatórugóit nézve szerinte vagy anyagi indokok merülhetnek fel, vagy az öncélú, nárcisztikus politika.

Időközben a Liberálisok úgy döntöttek, hogy mégsem indítanak jelöltet, ez ügyben telefonon beszéltem Szabadai Viktorral, aki azt mondta, nem akarják megosztani az ellenzéket.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Böröcz László alpolgármester – aki amúgy a Fidelitas elnöke – parlamenti képviselő lesz, ezért le kell mondania az egyéni önkormányzati képviselői posztjáról. A választást július 8-án tartják.