Fél napig 15 kilométeres dugó volt az M1-esen

2018.05.31. 09:11 Módosítva: 2018.05.31. 14:19

Az M1-es autópályán szerdáról csütörtökre virradóan jelentősen megnőtt az átmenő forgalom, és a burkolatjavító munkák miatt két helyen is lelassult a forgalom a Budapest felé vezető oldalon - közölte az Útinform csütörtök reggel. Több helyen is telítettek a sávok, az átmenő forgalom az átlagoshoz képest másfélszeres. 

Az alábbi képen látható 15 kilométeres szakaszon reggel nyolc órától délután két óráig végig 15 kilométeres dugó volt, délután kezdett kicsit felszabadulni a pálya, de még mindig több kilométeres torlódás jelez a Google Maps forgalomszámlálója. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyobb volumenű beavatkozásokat, hogy a leromlott, balesetveszélyes szakaszokat a lehető legrövidebb időn belül kijavíthassa.

Két helyen számíthatnak munkavégzésre csütörtök délutánig a Budapest felé vezető oldalon, a 43-as és 45-ös, illetve a 31-es és 35-ös kilométerszelvények között, előbbi munkálatai 9, utóbbi esetében 3 napja zajlanak a munkálatok.

A szokásosnál is erősebb forgalom miatt már szerda este és csütörtök kora reggel is érezhetően lelassult a forgalom, a közlekedők az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 30-60 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. Aki teheti, az 56-os Tatabánya-Óváros és a 26-os herceghalmi csomópont között kerüljön az 1-es főúton, de már ott is élénk a forgalom, ahogy a többi alternatív útvonalon.

A közlekedők az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak, vagy navigációs appokkal.