30-40 tinédzser tiltakozott Dunaújvárosban, amiért be akarják tiltatni a gördeszkázást a főtéren

2018.05.31. 19:59

A dunaújvárosi Jobbik, gyermeknap alkalmából kezdeményezte, hogy még a nyári szünet előtt tiltsák be a gördeszkázást, a rollerezést, a kerékpározást és minden a fiatalok által kedvelt mozgásformát. 

Varju László olvasónktól kaptunk egy levelet és az alábbi képet, amelyen 30-40 biciklis, gördeszkás és más fiatal látható Dunaújváros főterén. Mint a levélből kiderül, a fiatalok azért tiltatkoztak, mert egy helyi képviselő be akarja tiltani a főtéren a rollerezést és a gördeszkázást.

A Duol cikkéből kiderül, hogy a jobbikos Barta Endre a rendőrkapitányság vezetőjétől azt kéri, hogy oldják meg a Dunaújváros főterén tapasztalható problémákat. A cikk szerint Bartát és a helyieket zavarja, hogy a tizenéves fiatalok

  • gördeszkáznak,
  • bicikliznek,
  • alkoholt fogyasztanak
  • és hangoskodnak.

Mindezt késő délután, sőt, kora este is, és emiatt állítólag a szülők nem szívesen tartozkodnak a téren, illetve féltik a kisgyermeküket. 

Az is kiderül, hogy Barta egyébként támogatja, hogy gördeszkapálya épüljön a városban, ahol lazulhatnak a fiatalok, de a főtéren be kell tartaniuk az együttélés szabályait. A rendőrkapitánytól kéri a segítséget, hogy még nyári szünet előtt megoldódjon a probléma.

Tisztában vagyunk vele, hogy az egykoron Sztálin nevét viselő városban, ahonnan az elmúlt években a lakosság egyharmada, szinte az összes fiatal elköltözött, politikailag kifizetődő a fiatalok elleni hangulatkeltés, de mi ezt visszautasítjuk! Szerintünk sokkal jobb a fiatalok mozognak, mintha otthon kockulnának. Éppen ezért körülbelül 30-40 fiatal gyűlt össze bringával, gördeszkával vagy rollerrel, hogy kifejezzék: ők mozgással szeretnék tölteni a szabadidejüket.

- írja nekünk László a dunaújvárosi fiatalok nevében.