Közel 50 nyugdíjast kifosztó, kamu vízműveseket kapcsolt le a rendőrség

2018.06.04. 17:05

A soproni rendőrök elfogták azt a négy férfit, akik az ország 11 megyéjének 16 városában közel félszáz bűncselekményt követtek el idős emberek sérelmére - írja a police.hu. 

A rendőrök kifosztás bűntette miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben miután idén február 23-án 8 óra körül, a vízmű munkatársainak álcázva bejutottak egy idős asszony soproni lakásába, hogy ott munkavégzést színlelve kilopják egy szekrényben lévő kabátból az idős nő pénzét.

Már folyt a nyomozás, amikor március 19. és  május 9. között további 5 fosztogatás történt Sopronban,  hasonló módszerekkel. Az elkövetők minden esetben vízműves szakembereknek adták ki magukat és egyedül élő, idős embereket szemeltek ki áldozatul. Miután a környező megyékben is több hasonló bűncselekmény volt, a rendőrök beazonosították a gépkocsit, és az azt használó elkövetőket, akik közül háromra május 9-én épp egy idős ember kifosztása közben csaptak le. 

A Soproni Rendőrkapitányságon a 21 éves székesfehérvári, a 33 éves rimaszombati, valamint a 49 éves budapesti férfiakat kifosztás miatt gyanúsítottként kihallgatták. Negyedik társukat Budapesten, a III. kerületben kapták el. 

A gyanúsítottak a kihallgatás alatt 11 megye, 16 városában, közel félszáz bűncselekmény elkövetését ismerték be.