Börtönbe akart kerülni, sikerült neki

2018.06.08. 09:42

Késsel fenyegetőzve vette el saját ivócimborája mobiltelefonját egy 36 éves férfi Kiskunmajsán, a sértett otthonában, derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki közleményéből.

A büntetett előéletű vádlott egy márciusi szombat délutánon ugrott át ismerőse otthonába, ahol aztán a rossz életkörülményeiről kezdett el panaszkodni. A vendéglátó erre 300 forintot adott a látogatónak, majd együtt inni kezdtek.

Italozás közben a vádlott aztán a konyhapulton lévő késtartóból magához vett egy kést, és kijelentette, hogy le kell szúrnia valakit, úgy legalább börtönbe kerülne. Ezután elkérte a házigazda mobiltelefonját, aki azonban nem adta azt.

Akár téged is megszurkálhatlak

– mondta erre a követelőző vendég, aztán bement a szobába, elvette a vendéglátó kb. 10 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd azzal, valamint a konyhában magához vett boros flakonnal elhagyta a házat. A kést még a teraszon eldobta, a telefont ezután azonnal eladta.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.