Halálos balesetnek volt részese Erdélyben egy kiskunhalasi diákcsoport

2018.06.16. 22:27

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium csoportját szállító autóbusszal frontálisan ütközött egy személyautó az erdélyi Körösgégényben, írja a Baon.hu

A baleset a település belterületén egy kanyarban történt péntek délután, az autó sofőrje túl gyorsan hajtott, és átsodródott a szembejövő sávba, amelyben épp a busz jött. Az autóban utazók közül egy ember a helyszínen meghalt, ketten kórházba kerültek a Maszol.ro beszámolója szerint. A halasi diákcsoportot vezető tanárnő úgy nyilatkozott, a buszon utazó 28 ember közül senkinek nem esett baja, mindenki be volt kötve.

Az elhunyt férfi 34 éves volt, a 28 éves feleségét, és az 5 és 9 éves kislányait vitték súlyos sérülésekkel kórházba.

Az autóroncsot és az összetört autóbuszt is egy Nagyváradi telephelyre szállították, ahol a román rendőrség, szakértők bevonásával fogja megvizsgálni mindkét járművet. A magyar busz 24 éves vezetőjét is meghallgatták a nagyváradi rendőrkapitányságon, írja a Baon.

A halasi gimnázium pedagógusa a baon.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kiránduláshoz az autóbuszt biztosító mélykúti vállalkozás vezetője rövid idő alatt intézkedett és Debrecenből indult értük egy mentesítő járat. Több mint öt órás késéssel tudták folytatni útjukat Magyarország felé, a csoport szombat hajnalban érkezett haza Kiskunhalasra.