Kunhalmi: A Fidesz állampárt, az MSZP erős bástya

2018.06.18. 10:48

Sűrű nap volt a vasárnap az MSZP életében, a kongresszus ugyanis teljes tisztújítást tartott. Már beszámoltunk arról, hogy Tóth Bertalant elnöknek, Szakács Lászlót elnökhelyettesnek, Kunhalmi Ágnest pedig választmányi elnöknek választották a küldöttek. A három alelnök Hegyi Gyula, Komjáthi Imre és Szanyi Tibor lett.

Estére pedig az összes elnökségi tagot megválasztották. Első körben Aranyos Gábort, Bárány Balázst, Gurmai Zitát, Harangozó Gábort, Tüttő Katát és Varga Lászlót választotta meg a kongresszus, majd a következő fordulókban még Bihal Dávidot, Csendesné Murányi Ibolyát és Tóth Csabát is beválasztották a párt vezető testületébe.

Az elnökség vasárnap este össze is ült, és néhány operatív feladatot tisztázott. Kunhalmi Ágnes erről azt mondta az M1-nek., hogy csak rövid ülés volt, ahol arról döntöttek, mikor indítják el a "rendes működésüket", mikor ül össze a választmány. Kunhalmi a vasárnapról azt mondta:

régen láttam ilyen életerős MSZP-kongresszust.

Szerinte az MSZP-sek feladata mostantól, hogy együtt dolgozzanak, és a vitáktól ugyan nem lehet elmenekülni, de kerülni kell a személyeskedést. "Nekem innentől kezdve Tóth Bertalan az elnököm".

Kunhalmi szerint szó sincs az MSZP széteséséről, megszűnéséről,

az MSZP erős, baloldali bástya, amely sok mindenen átment.

Az új választmányi elnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a tervekről azt mondta: az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja a választóknak, azt képviseli, hogy a költségvetési forrásokat az emberekre, az oktatásra és az egészségügyre kell fordítani.

Szerinte a hagyományos szociáldemokrata pártokat Európa-szerte kihívás éri az elitellenes protesztpártok részéről, ebben a helyzetben pedig a baloldalnak meg kell újulnia, más eszközökkel kell politizálnia, az olyan értékek és programok megtartása mellett, mint a szolidaritás, a szegények segítése vagy a középosztály lecsúszásának megakadályozása.

Annál is inkább, mert "Orbánék állama" harácsoló, öncélú állammá vált, a Fidesz pedig olyan állampárttá, amely a Horthy-rendszerben volt utoljára,

Szerinte az állam magára hagyta a lakosságot, jobboldaliakat és baloldaliakat egyaránt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kunhalmi: A Fidesz állampárt, az MSZP erős bástya

Estére teljes lett a szocialista elnökség, amely már össze is ült.

266 · Jun 18, 2018 10:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments