A Budapesti Ügyvédi Kamara is tiltakozott a bírákat és bíróságokat ért támadások ellen

2018.07.04. 06:32

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége is csatlakozott a jogállam és a bíróságok függetlensége miatt aggódó szervezetekhez. Kedd reggeli közleményében ugyanis a Kamara aggodalmának adott hangot amiatt, hogy

egyes sajtó megnyilvánulások során szaporodó támadások érik a bírákat, a különböző bírói szervezeteket, köztük újabban már a Kúriát is.

A Budapesti Ügyvédi Kamara nem nevezte meg, milyen támadásokról van szó, de nem nehéz kitalálni, hogy a kormány propagandalapjaiban megjelent lejárató cikkekre, melyek az igazságszolgáltatás "Soros György általi behálózását", az Országos Bírói Tanács egyes tagjainak "kormányellenes tevékenységét" sérelmezik. Ezek ellen egyébként korábban már Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is élesen kikelt.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége hangsúlyozta közleményében, hogy

a bírák független és külső támadásoktól mentes tevékenységéhez elsődleges érdeke fűződik az ország lakosságának és reméli, hogy ennek érdekében az ennek biztosításában illetékes valamennyi állami és civil szervezet a kérdés súlyával arányos felelősséggel fog a továbbiakban eljárni.