Vádat emeltek a Dózsa György úti gázoló barátnője ellen

2018.07.16. 05:27

Vádat emelt az ügyészség K. Szilvia ellen. A nő tavaly júliusban, az utcán vert össze egy nőt, a verést az egyik barátnője mobiltelefonnal felvette, ellene is vádat emeltek - írja a Bors.

A Dózsa György úti gázolóként ismert M. Richárd barátnője, K. Szilvia tavaly július 12-én az egyik barátnőjével a sértett XIII. kerületi lakóhelyéhez ment, és ott vártak rá. Amikor a nő megérkezett, K. Szilvia rátámadt, a hajánál fogva földre rántotta, majd többször ököllel próbálta megütni az ütések elől mindkét karjával védekező sértett fejét, majd a nyakára is rálépett, miközben a haját húzta. 

A támadó társa – aki a bántalmazást mindvégig rögzítette a mobiltelefonjával – feltartóztatta a sértett segítségére igyekvő embereket azzal, hogy ne avatkozzanak közbe. A videofelvételt ezután a sértettet bántalmazó nő egy nyilvános oldalon – a sértett azonosítása mellett – közzétette.

K. Szilviával szemben az ügyészség garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, valamint személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat, a felvételt készítő társa pedig a vád szerint ugyanezen bűncselekmények bűnsegédje. A kerületi ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik