Heves viharokkal érkezett meg a hidegfront

2018.08.05. 18:15 Módosítva: 2018.08.05. 22:04

Vasárnap este megérkezett Magyarországra egy hidegfront, ami a viharok térségében lehűti ugyan az időt, de a jövő heti idő járásra nem lesz hatással. Az Időkép.hu radartérképe így nézett ki vasárnap este hat órakor, egy nagyobb viharzóna tartott Budapest felé is, Óbudán hét órakor el is kezdett dörögni az ég:

viharka.png
Fotó: Időkép

Este hét óra után azt lehetett tapasztalni, hogy Budapestre nem csapott le olyan túl nagy zivatar, inkább a szelét lehetett érezni, és a dörgéseket, ellenben Székesfehérvár és Hatvan fölött nagy kiterjedésű piros foltok éktelenkedtek.  

A csapadékzóna már korábban belépett az ország területére északról. Ezekben a városokban volt hat órakor zivatar: Bábolna, Bicske, Dorog, Esztergom, Hatvan, Kisbér, Nagymaros, Oroszlány, Szob, Tatabánya, Visegrád, Zsámbék.

A Gerecse vidékén is nagy vihar volt, olvasónk, Tamás ezt a képet küldte Tarjánból, és azt írta, az áram is elment:

gerecse
Fotó: Tamas Sterbinszky

Fél hétkor pedig ezeken a helyeken jelzett nagyobb zivatart az Időkép: Biatorbágy, Bicske, Budakalász, Dunakeszi, Fót, Göd, Lőrinci, Mór, Nagymaros, Oroszlány, Pásztó, Pilisvörösvár.

A vihar Győrben és a környékén már jóval korábban kitombolta magát. 

Az Időkép cikke szerint voltak olyan helyek, ahol 40 milliméter eső is esett rövid időn belül (Bábolna térségében), komoly vízátfolyások is kialakultak. 

Több helyen nagy szemű jég potyogott az égből, 

A vasárnapi előrejelzések alapján lehetett tudni, hogy az északi megyékben viharok fordulhatnak elő ezen a napon, estére ezek meg is érkeztek. Egy hidegfront tör be ezáltal az országba, ami a Met.hu szerint nem hűti le a időt, tovább tart a kánikula jövő héten