A szomszédot vádolják egy másfél éves gyermek halálos balesete miatt

2018.08.08. 10:06 Módosítva: 2018.08.08. 10:40

 Vádat emeltek egy vésztői házaspár ellen, akiknek a mulasztása miatt tavaly júniusban szennyvíztárolóba fulladt egy másfél éves gyermek. Berg Mária Békés megyei főügyészhelyettes az MTI-nek azt írta, a házaspár - egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő - kertes családi házban élnek, a telket a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el. A telkük hátsó részén egy körülbelül három méter átmérőjű emésztőgödör van, amelynek a teteje évekkel korábban beszakadt és nem pótolták.

A baleset idején a gödör több köbméternyi szennyvizet és talajvizet tartalmazott - tette hozzá. A vádirat szerint 2017 júniusában a szomszédból a rövid időre felügyelet nélkül hagyott másféle éves gyermek átment a vádlottak udvarára és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. A Szeghalmi Járási Ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspár ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A cikk egy korábbi verziójában a szülőket neveztem meg vádlottnak, de nem ők, hanem a szomszéd házaspár áll bíróság elé. Félreértettem, elnézést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport