Tüntettek a leváltott debreceni igazgató mellett

2018.08.11. 16:08

Nagyjából 150 ember tüntetett szombaton délelőtt az Ady Endre Gimnáziumnál Rózsavölgyi Gábor leváltott igazgató mellett, írja a Cívishír. Azt akarják elérni, hogy Rózsavölgyi maradjon az igazgató, és el akarják kerülni, hogy „a politika áldozatává váljon mindaz, amit az elmúlt évtizedben elért az iskola."

Mostani és volt diákok, tanárok és szimpatizánsok gyűltek össze, és feltűntek ellenzéki politikusok is. Felszólalások nem voltak, a tüntetés végén tapssal köszönték meg az igazgató eddigi munkáját, és virágot helyeztek el Ady Endre szobránál. Csütörtökön újabb demonstrációra készülnek a gimnázium előtt.

Mint írtuk, az egyik legjobb debreceni gimnáziumban a diákok, tanárok és szülők is a 2002 óta igazgató Rózsavölgyit támogatták. A tankerület elutasította a pályázatát, helyette Türk László fideszes politikus vezeti szeptembertől az intézményt.

A Debreceni Tankerületi Központ azt állította, hogy a fenntartói törvényességi ellenőrzéseken problémákat tapasztaltak, és szerintük az igazgató a felmerült problémák kezelésekor nem hozott megfelelően intézkedéseket. Rózsavölgyi közleményben tételesen tagadta ezeket az állításokat.

Kósa Lajos volt polgármester, a térség országgyűlési képviselője a Hír TV-ben ezek után azt mondta, hogy Rózsavölgyi két év múlva nyugdíjba megy, a kinevezés pedig öt évre szól. Kósa szerint így külön kérvényt kellett volna beadnia, amiben kéri a munkaidejének meghosszabbítását, de ez nem történt meg.

(via 444)