Egy újabb választás, ahol a Jobbik nem indít jelöltet

image uploaded from ios
2018.08.17. 15:15 Módosítva: 2018.08.17. 15:37

Nem indít jelöltet a Jobbik a szombathelyi időközi önkormányzati választáson - közölte a párt pénteken.

A döntés legfőbb oka az Állami Számvevőszék bírsága. Megfelelő anyagi forrás hiányában nehéz felvenni a versenyt a hatalommal még egy önkormányzati választáson is.

A héten ez már a második bejelentés arról, hogy egy időközi választáson nem áll rajthoz a párt. A héten döntött ugyanis a Jobbik elnöksége, hogy a XV. kerületben sem lesz jelöltje. Korábban a józsefvárosi és a pásztói polgármester-választáson sem indult a párt.

A szombathelyi önkormányzati képviselői választást azért kelltt kiírni, mert Czeglédy Csaba MSZP-s képviselőt előzetes letartóztatásba helyezték. A közgyűlés június 25-én vette tudomásul, hogy megszűnt Czeglédy mandátuma.

Az október 14-i időközi önkormányzati képviselő-választásra a jelölteket augusztus 27-től jelenthetik be a jelölőszervezetek hivatalosan.

A Jobbik máris bejelentette, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem. "A baloldal álcivil jelöltje teljességgel elfogadhatatlan a Jobbik számára, elég az önéletrajzát megnézni, abból tisztán látszik, hogy a szocialista kormányzás alatt milyen állásokat töltött be önkormányzati cégnél, illetve politikai felügyelőként a főiskolán" - írta a párt.

Arra ugyanakkor nem ad iránymutatást a Jobbik a szavazóinak, mit csináljanak október 14-én.

Borítókép: Bődey János / Index.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.