Továbbra is előzetesben marad VV Fanni feltételezett gyilkosa

2018.08.24. 11:54

Meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy valóságshow ismert szereplőjének gyilkosa lehet, írja közleményében a Fővárosi Törvényszék. Ügyészi indítványra ismételten, ezúttal 2018. november 27-ig hosszabbították meg a férfi letartóztatását.

A közlemény nyilvánvalóan a Novozánszki (VV) Fanni meggyilkolásával vádolt férfiról szól, azaz ifjabb B. Lászlóról, aki egy Dunaújváros melletti vízisport-egyesület, a Közép-Duna Menti Vízisport Egyesület szövetségi elnöke volt, illetve 2010-ben indult Dunaújvárosban az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson, de végül nem nyert.

A gyanúsított továbbra is letartóztatásban marad, mert esetében a szökés és elrejtőzés veszélye a bíróság megállapítása szerint továbbra is fennáll, áll a közleményben.

A kerületi bíróság döntését azzal indokolta, hogy a gyanúsított továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. november 20-án ismeretlen módon magatehetetlenné tette, majd megölte a sértettet, akinek a holttestét egy bérelt autóval egy jelenleg még ismeretlen helyre szállította. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a biztonsági kamerák felvételei, a helyszíni szemlék során készített jegyzőkönyvek, a tanúk vallomásai, az eltűnés bejelentéséről felvett jegyzőkönyv és annak mellékletei, valamint a házkutatásról és a lefoglalásról készült jegyzőkönyvek támasztják alá, írják.

Döntése során a bíróság kiemelten vette figyelembe azt a tényt, miszerint a gyanúsított két nappal a bűncselekmény elkövetése után a mobiltelefonján rákeresett arra, hogy melyik országban nincs kiadatás Magyarországra, valamint Belize városában egy fő részére szabad szobákat nézett a 2017. november 30. és 2017. december 30-a közötti időszakra.

Indokolásában a bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy az esetleges sértetti holttest hiánya még további nyomozást igényel, a gyanúsított által eddig letartóztatásban töltött kilenc hónap pedig a cselekmény jellegéhez viszonyítva nem minősül aránytalanul hosszú időnek. A 2018. augusztus 22-i végzés ellen az ügyész, a védő és a gyanúsított is egyaránt fellebbezett, áll a közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport