Csütörtöktől újra teljes vonalon jár az 56-os és 61-es villamos

2018.09.05. 18:16

Ahogy arról beszámoltunk, a vasárnapi óriási esőzés után az 56A és a 61-es villamosok Hűvösvölgy és a Budagyöngye közötti szakszán pótlóbuszok közlekednek, mivel a víz a Kelemen László utcánál kimosta a vágány alól az alapot. Ilyesmi előfordul, a szóban forgó pályát azonban tavaly újították fel, a Kelemen László utcánál teljesen új támfalat is felhúztak – a kép alapján éppen itt történt a baj. Így nézett ki:

Később a BKV egy közleményben azt írta, "a 2017-ben végrehajtott támfal megerősítési és pálya felújítási munkák a tervek szerint, megfelelő minőségben lettek végrehajtva", de a hatalmas mennyiségű víz úgy terelődött a sínekre, hogy az kimosta az alapot egy helyen. Azt írták, a hibahelyen nagy keresztmetszetű áteresz épül, amely extrém mennyiségű csapadék elvezetésére is alkalmas, ez pár napot vehet igénybe, addig pótlóbuszok közlekednek. Hozzátették, ha elindul a forgalom, egy darabig valószínűleg ezen a szakaszon lassabban mennek majd a szerelvények.

A BKV legfrissebb közleménye szerint helyreáll a villamosközlekedés Hűvösvölgy és Budagyöngye között szeptember 6-án, csütörtökön.

Az 56-os és a 61-es villamos újra a teljes vonalon közlekedik 2018. szeptember 6-án (csütörtökön) az első járatindulástól, ugyanis befejeződnek az előző hétvégi viharkár utáni villamosvágány-helyreállítási munkálatok

- írják.