Kínoztak és kivégeztek egy rabot cellatársai Szombathelyen

2018.09.17. 22:20

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék három ember ügyében, akik Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint tavasszal csicskáztatni, verni és kínozni kezdték a zárkatársukat, aki végül belehalt a sérüléseibe – írja a 24.hu.

A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott tavaly tavasszal kezdte csicskáztatni az egyik zárkatársát. Az első rendű vádlott vízzel töltette meg vele a felmosóvödröt, majd arra kényszerítette, hogy igya meg, ezt követően pedig csikket etettek vele. A kínzások május 11. után durvultak el még jobban. Ezt követően a megkínzott cellatársukat többek között:

  • kikötözték a cellatársukat, a száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták és ugráltak rajta.
  • ököllel ütötték és rugdosni kezdték a bordáit, majd addig fojtogatták, amíg el nem ájult.
  • A halála előtti egy-két napban megetették vele a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.
  • A sebét öngyújtóval kiégették, a vért feltakaríttatták vele, a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon.

A halála napján a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög, mire az egyik vádlott szólt a bv őrnek, hogy baj van. Amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy nem vallanak egymásra, hanem azt fogják állítani, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. Az ápoló a zárkába érve megkezdte az újraélesztést, de már nem tudta megmenteni a sértett életét.

A Vas Megyei Főügyészség az I. és II. r, vádlottakat folytatólagosan, társtetteskén elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a III. r. vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. 

Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be a a bűnösségét, a bíróság ezért tárgyalást tart az ügyben.