Lázár János a biztos,Orbán stábja segíti

DROTI20180112003
2018.09.25. 23:09
A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter kormánybiztosként foglalkozhat Mezőhegyessel.

Egy kedden megjelent kormányhatározattal Orbán Viktor Lázár Jánost jelölte ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossá – vette észre a 444.hu

A portál értelmezése szerint Lázár gyakorolhatja a neves és eredményes ménesbirtokon az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket.

A ménesbirtok megvásárlására két éve adott 2,1 milliárd forintot az állam, a munkát éppen Lázár János és Seszták Miklós koordinálta. Lázár kormánybiztosi munkáját a jövőben a miniszterelnök közvetlenül irányítja majd, de Lázár János segítséget remélhet Ra Miniszterelnöki Kormányirodától.

Korábban úgy tűnt, hogy a politikus alapvetően Hódmezővásárhelyen, illetve egy ingatlancsoport résztulajdonosakéntképzeli el magát a választások után, de immár a második kormányzathoz kötődő pozícióját vállalja el, augusztus eleje óta ugyanis dohányzásügyi miniszterelnöki biztosként is tevékenykedik.

(Borítókép:  A felújított lovarda a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben 2018. január 12-én. - f otó: Rosta Tibor / MTI)