Olyan rozogák a kukásautók, hogy több mint száz településen nem is viszik el a zöldhulladékot

2018.09.27. 17:40

Annyira lepukkantak a hulladékgyűjtő kocsik, hogy ideiglenesen nem tudják elszállítani a zöldhulladékot 116 Pest, illetve Nógrád megyei településen. A tájékoztató levelet a Zöld Híd Régió ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd küldte szét valamennyi hozzájuk tartozó települési önkormányzat részére. A cég egyébként a lomtalanítást már tavasszal felfüggesztette, mert az egyébként is rossz állapotban lévő autóik a fokozott terhelés miatt még lerobbantabb állapotba kerülnének.

A házhoz menő zöldhulladék begyűjtés felfüggesztésére 2018. november 4-ig, a 9 darab hulladékgyűjtő jármű megérkezéséig és beüzemeléséig adtam ki ügyvezető igazgatói utasítást - áll a levélben. 

A vezérigazgató azzal magyarázta a döntést, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő cég egyik hulladékkezelő központjában, az Ökörtelek-völgyi telephelyen 29 járművükből szerdán 17 darab jármű nem tudott elindulni.

Mivel a cég legfontosabb feladata, hogy vegyes hulladék és a szelektív hulladék ne maradjon az érintett területen, így a komposzt, az új autók beüzemeléséig a lakosok nyakán marad.

“Úgy vélem a probléma oka Önök előtt pontosan ismert”- fűzte hozzá Gyenes Szilárd.

Ezzel a mondatával az államosításra és a rezsicsökkentésre utalt a vezérigazgató, aminek köszönhetően adósságuk fél év alatt elérte a 300 millió forintot, a cég költségvetéséből pedig havi szinten 130 millió forint hiányzik. Egyébként a cégnek már tárolókapacitása sincs, mert az új hulladéktároló telep sem készült el.

A Hír TV beszámolója szerint a Fővárosi Közgyűlés ülésén is téma volt a hulladékgazdálkodás.

„Ha véglegesen lezárul a dolog, akkor egy pontos információt szeretnék közölni, nem szeretném helyesbíteni magamat” – mondta el a téma kapcsán Tarlós István főpolgármester a Hír TV-nek.